Forside

fredag 30. april 2010

Sunnerelivsstil - Lettsaltet torsk med grønnsakstopping

Fra 2007 har jeg forsøkt spise mat med lavt karbohydrat innhold (lavkarbo) og tenkte dele noen oppskrifter her på bloggen. Ønsker du lese mer om min insulinresistens kan du lese om det HER

Lettsaltet torsk med grønnsakstopping:
4 personer
Du trenger:

Lettsaltet torsk ca 700-800 g  (jeg legger den i vann 1 times tid før bruk for å få vekk litt salt)
1 rød paprika (synes rød søt spiss paprika er best)
1/2 grønn paprika
2 fedd hvitløk eller kvernet hvitløk
1 boks grovhakket tomat
3 ss rapsolje evnt olivenolje
1/3-1/2 ts chilipepper alt etter hvor sterk du ønsker det, jeg bruker 1/3 ts
1 ss hvitvinseddik evnt balsamico eddik
1 ts splenda eller fruktose
Salt, gjerne kvernet (maldon bruker jeg) og kvernet pepper etter smak.
50 g parmesan ost
Skjær torsken i porsjonstykker og legg i ildfastform.

Resten av ingrediensene ( untatt parmesan osten) kuttes og blandes sammen, smak til med salt og pepper. Blandingen legges over torsken og  til slutt rasper du parmesan over det hele:)

Stekes midt i ovnen på ca 100 grader i 30-40 min.. holder nok med 30 min men jeg liker å være på den sikre siden så pleier alltid å la den stå litt lengre:)

Jeg har enten kokt blomkål, brokkoli eller noen ss med bønner som tilbehør. Resten av familien får mandel poteter.

Ungene synes dette er godt også:))

14 kommentarer:

  1. Hei
    Så kjekt at du deler denne oppskriften. Både mannen min og jeg startet å spise lavkarbo mat for vel én uke siden. Vi har begge noen kilo som må av. Jeg er klar over at dette skal bii en livsstil - ikke en kur. Kjekt å lese erfaringer som andre har gjort seg. Ønsker deg en god helg - nå kommer heldigvis solen. Klem fra meg

    SvarSlett
  2. Dette så godt ut :o)
    God helg,
    klem :O)

    SvarSlett
  3. Hei Anita,
    denne retten så og hørtes VELDIG god ut...namm
    Tror jeg må imponere min kjære med denne.
    Ønsker deg og dine en GOD HELG !
    Elisabeth

    SvarSlett
  4. Tusen takk for at du vil være med å inspirere og bli inspirert hos kreative Kvinner!

    Jeg linker til deg!

    Vi sees! :)

    SvarSlett
  5. Nam, lettsaltet torsk er jo godt i seg selv, og sikkert enda bedre med disse ingrediensene.
    Dette skal prøves!

    Ønsker deg en fin dag
    Klem Tove

    SvarSlett
  6. Kjekt å få noen nye middagstips! Dette så knallgodt ut! Takk for tipset!

    Ønsker deg en riktig god helg!

    Klem

    SvarSlett
  7. Så godt det så ut, Anita! Dette kan alle spise - ikke bare de som ønsker vektreduksjon :o) Sunt og sikkert kjempegodt!

    Takk for hjelp i dag! Mariella "så over noen ting" - nå er det i orden....

    God helg, snuskerusken min!

    Klem J.

    SvarSlett
  8. Så flott at du deler oppskrifter! Prøver å leve lavkarbo jeg også, men ikke alltid like lett i hverdagen...

    Nyt helgen.
    Klem Igi

    SvarSlett
  9. Det så jo kjempegodt ut. Kanskje jeg skal teste ut den oppskriften. Alltid kjekt med nye middags tips. Her blir det hjemmelaget pizza idag. Det spiser ihverfall ungene.
    Ha en super fin fredag

    Tove

    SvarSlett
  10. Hei.Tusen takk for oppskriften.Så virkelig godt ut.Ha en riktig fin 1 Mai og helg.Klem fra Bodil.

    SvarSlett
  11. Dette så veldig godt ut....og må prøves
    Ønsker deg en fin mai helg.

    Klem

    SvarSlett
  12. Takk for din sunne oppskrift. God helg til deg

    SvarSlett
  13. Heisan..

    Tusen takk for oppskriften..den ser god ut!
    Er veldig glad i fisk. Alltid kjekt å prøve nye varianter, så denne skal jeg garantert prøve!

    Håper du har hatt en fin start på mai, ønsker deg en flott søndag...stor klem

    SvarSlett
  14. Så fint at du vil dele oppskirfter med oss:-)
    Vi spiser mere fisk enn kjøtt, og ungene klager ikke. Det er helt bevisst helsemessig, men det er jo veldig godt også da:-)
    Klem Ingrid

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...