Forside

fredag 20. november 2009

Kan man male gulvfliser?

Gangen vår trenger en total makeover, her skal trapper skriftes, tak og vegger rives og fornyes og alt det elektriske på ordnes på. MEN dette er et stort prosjekt og nå i disse hytte byggings dager er gangen ned prioritert. Vi har vel en gang på ca 5-6 kvm og med klær og sko til 4 personer blir det jo trangt. Jeg trengte en raskt mini makover for å få det litt lysere og triveligere i gangen, altså en midlertidig løsning:)

Litt bedre ble det med noen malingsstrøk på dør og vegger.  Men så er det gulvet da. Terakottaflisene er egentlig helt ok, men de stjeler mye lys i en liten gang. Er det mulig å male slike gulvfliser? Hva maler man med, hva gjør man med fugene? hvor lenge må det tørke? Er det noen som har før/etter bilder å vise til? Dette er jo en midlertidig løsning, men det bør se ok ut frem til vi kan sette i gang med hele gangen, dvs 1-2 år frem i tid. Har tenkt å evnt male gulvet en mellomgrå farge.
Teppet i trappet er helt gyselig (ja det er GRØNT) selv om vi skal skifte trapp om et år eller 2 kan jeg godt tenke meg å bytte ut teppe. Er det noen som har noen erfaringer med det? Masse spørsmål fra meg i dag, men håper virkelig noen kan hjelpe meg:)

20 kommentarer:

 1. Heisann!!
  Vet onm folk som har malt fliser med godt resultat!!
  Hvor lenge det holder seg vet jeg derimot ingenting om!!
  Spør hos fargehandleren om du ikke får gode tips i blogglandia!!
  Kan heller ikke svare deg om teppet.....men kan hvertfall ønske deg en riktig god helg!!
  Håper du får noen gode tips!!

  SvarSlett
 2. http://www.ifi.no/main.jsp?content=/doc/Nyheter/2007/2007_11/malegulvflis1107.htm

  Jeg tror den linken vil være nyttig!

  Åh, nå fikk jeg lyst å male ytterdøren vår.. hvilken maling bruker dere til det??

  Ha en fiiiin helg! Klem fra ida

  SvarSlett
 3. Hei! Eg var hos ein målarmester i haust, og lurte på om eg fekk godt resultat av måling av fliser. Han såg på meg, og sa: du hadde ikkje blitt fornøgd... No er eg ein pirkete tulling, og det veit denne mannen på 60 år :) Så eg slo det frå meg. I ein gang vil det vere mykje trakk også, så det må vere veldig sterk måling!

  Men la no ikkje eg vere den store pessimisten; det kan godt hende at der er gode produkt der ute som er meir enn gode nok til dette bruket! Men håper då at nokon som les dette har prøvd det ut; absolutt beste tilbakemelderane! :)

  Ha ein fin fredag!

  Klem Elin :)

  SvarSlett
 4. Så lyst og trivelig det ble! Kjempefint!! Har bare malt veggflisene på kjøkkenet, men det henger som bare det etter 6 år. Litt mer usikker på gulvfliser, de blir jo utsatt for en helt annen slitasje. Får håpe du finner noen som kan gi deg gode råd.

  Lykke til med oppussingen, og god helg!!

  Klem

  SvarSlett
 5. Hmm, skeptisk med maling på gulvfliser, men det går jo an å prøve...skikkelig rengjøring, heftgrunn og oljemaling...så kanskje det holder. Det ble flott med litt maling på dør og vegger, så kanskje du skal holde ut til dere kan gjøre det skikkelig...?:-) Lykke til og god helg.
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 6. Hei.Kan ikke hjelpe deg.Men det blir kjempe fint.Ønsker deg og dine en riktig fin helg.Klem fra Bodil..

  SvarSlett
 7. Heisan...

  jeg har ingen erfaring med malte fliser..Det er som det blir nevnt et sted somd et blir mye trakk.. jeg ville spurt hos en fagmann..

  Jeg har undersøkt maling av laminat gulv.. fagmennene sier Nei... men jeg vet om de som har gjort og det har fungert veldig fint..
  Håper du finner ut av det,,,

  ha en fin helg...

  klem kerstin

  SvarSlett
 8. ja, her har du fått litt råd og vink ;o)
  Blitt noe klokere??
  J.

  SvarSlett
 9. Så glad jag blev över den fina hälsningen hos mig.
  Hinner inte kika runt hos dig i dag, men jag kommer tillbaka. Var så säker.

  Kram & trevlig helg!
  /Pernilla

  SvarSlett
 10. Hei på deg.
  Ser at du har fått litt råd og vink allerede. Jeg er veldig usikker på om gulvfliser egner seg for maling,så kan ikke hjelpe deg her.

  Ha en riktig god helg

  SvarSlett
 11. Hei igjen!
  Tusen takk for koselig hilsen på bloggen min!

  Og så gøy at du skal prøve deg på tekstilbilder! Kjempespennende! Det gleder jeg meg til å se:-)

  Stoffmaling får du kjøpt på alle hobbyforretninger (Panduro, Hobbykjelleren, Nordby..), så det skulle være greit å få tak i:-)

  Lykke til! Og bare spør hvis det er noe mer du lurer på!

  Klem

  SvarSlett
 12. Takk for koselig besøk på Glassveranda! :)

  Vet ikke helt hva du vil komme til å tenke om meg nå men... jeg synes de terracotta-flisene du har der er fine jeg! Entréen ble bra mye lysere og lettere med hvit ytterdør!!

  Vi røsket vekk teppene i trappetrinnene i trappen mellom 1. og 2. etasje, pusset vekk gummien som ble sittende fast i trinnene etter teppene, og malte hele trappen hvit. Så brukte vi gråpapir og lagde maler til trinnene for så å legge parkett i trappetrinnene. Det ble knakkbra. Litt mye styr med den parketten, men du kan også bruke hobbyplater (heltre, lameller), male hobbyplate-trinnene med et strøk hvit oljemaling, pusse lett over dem og legge på 2-3 strøk klarlakk. Du får da en lasert trapp. Trinnet blir hvitt, men malingen er transparent, du ser treverket gjennom malingen. Vi gjorde det i trappen mellom stuen og sokkeletasjen vår, og er kjempefornøyd med resultatet.

  Lykke til med prosjektet hva du enn velger å gjøre med den trappen, og ha en riktig fin helg!! :))

  Klem, Ann,
  Interiørbloggen Glassveranda.

  SvarSlett
 13. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg.
  Jeg syntes derimot at gangen ble fin.

  Ha en fin kveld!
  Klem Tove

  SvarSlett
 14. Heisan. Jeg tror ikke det er en god ide å male terakottaflisene- om du da ikke tenker å bytte dem ut i nær fremtid. Yttergangen er jo et område med mye slitasje og mulig vannsøl, så jeg er redd selv epoxymaling vil begynne å skalle etter en liten stund. Denne typen fliser har jo et lakkert ytre- selv en matt variant som din. Jeg er enig med forrige innlegg. Terakottaflisene passer jo fint mot alt det hvite ;-) Uansett. Lykke til

  SvarSlett
 15. Utrolig hvor mye hvit maling kan gjøre med et rom! :) Vi har noen fliser i gangen vår også som jeg har vurdert å male, men etter en kommentar fra en veninne om at det var fint å se noe annet enn bare de samme grå flisene som alle har i gangen sin, fann jeg ut at de i grunnen ikke var så verst :)
  Jeg jobbet forresten for mikke mus i disney i syv måneder. Jeg jobbet i Epcot-parken på den norske paviljongen, og gikk rundt i bunad og serverte norsk mat og snakket om Norge. Det var en fantastisk opplevelse som jeg ikke ville ha vært foruten :)

  Ha en fin helg og lykke til med gangprosjektet :)

  Klem

  SvarSlett
 16. Heisann!
  Har akkurat samme problem selv! Gangen min er ikke veldig liten, men på grunn av at jeg ikke har vindu som gir lys, gjør terakottaflisene gangen mørk. Har tenkt tanken på å male de, men ikke helt turt å gå igang....

  Strålende lørdag til deg!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 17. Dette har jeg dessverre ikke noen erfaring med, men jeg tenker at grunnarbeidet med rensing/vasking og grunning, har mye å si for resultatet. Ville ha spurt på fargehandelen. Det skal jo tåle røff behandling med både stein og jord, siden det er en gang:o) Skal dere likevel pusse opp om 2 år, ville jeg ha gjort et forsøk om fagfolka gir sin godkjenning. Artig å prøve noe nytt:o))
  Ha en flott helg.
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 18. Heisann!
  Ser du har fått mange gode råd:-)
  Jeg har gjort det og har vært veldig fornøyd(slite-sterkt),
  pent ble det også!
  Lykke til , klem Hege.

  SvarSlett
 19. Så fint det ble når dere fikk malt i gangen. Kjempeflott med lyst i gangen. Ytterdøra ble kjempefin!

  Ble så imponert av de vakre glassene under her. Nydelige, og flotte bilder du har tatt av dem. Jeg legger bloggen din til blant linkene mine. :)

  SvarSlett
 20. Jeg foreslår at du legger en lys sisalmatte i gangen mens du venter 1-2 år :-) En sånn som du skjærer i fasong som passer nøyaktig til gulvet slik at den funker som vegg-til-veggteppe.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...